Batman Valiliğimiz himayelerinde, Beşiri Kaymakamlığı, Beşiri Belediyemizin, Batman İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destek ve koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen ve gelenekselleşen 20-21 Eylül “Beşiri Danuk ve Fıstık Festivali’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.Mor Kuryakos Gezisi Ve Kitap Okuma Şenliği, Kıra Dağı Mesire Alanında Uçurtma Şenliği, Öğrenci Müzik Korosu akışı sonrasında Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festival açılış programı; halkoyunları gösterisinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.Festival kapsamında Cumhuriyet Meydanında kurulan stantlar vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Bölge halkının büyük bir özenle yetiştirdiği fıstık ve yerel bir ürün olan danuk (haşlanmış buğday) ön plana çıkarken, bölgesel ve organik ürünler, motifli hediyelikler, el işi dokumalar, nakışlar, resimler, duvar süsleri, ahşap ve bakırdan eşyalar gibi ürünlerin yanı sıra ilçemizin farklı yörelerine ait geleneksel ürünler, festival alanına kurulan 200’den fazla kültür-sanat standında ziyaretçilere tanıtıldı. Festival alanına kurulan çadırlar ile de Beşiri kültürüne ait birçok eşya ve yöresel lezzetler ziyaretçilere tanıtıldı.Çeşitli etkinliklerin ve yarışmaların gerçekleştirildiği festival, akşam saatlerinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Mahmut Tuncer’in konseri ile devam etti. Hababam Sınıfı Açık Hava Sinema Etkinliği ile gece geç saatlere kadar devam eden festival Kıra Dağı Mesire Alanında Gençlik Çadır Kamp Etkinliği ile sona erdi.BAŞKAN KARABULUT; “MUHTEŞEM BİR FESTİVALE İMZA ATTIK EMEK VEREN VE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜRLER”

Başarıyla gerçekleştirilen bu yıl ikincisi düzenlenen ve gelenekselleşen 20-21 Eylül “Beşiri Danuk ve Fıstık Festivali’’nin ardından festivalde emeği geçenlere ve tüm Beşiri halkına teşekkür eden Beşiri Belediye Başkanımız Alpaslan Karabulut; büyük bir coşkuyla muhteşem bir festivalin altına imza attıklarını belirterek, “Festivalimizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tarihimizi, sanatımızı, tarımımızı, kültürümüzü ve mutfak mirasımızı tanıttığımız eğlence dolu bir festivali geride bıraktık. Festivalimize katılım ve ilgi çok yüksekti. Festivalimizi onurlandıran protokol üyelerimize, Beşiri halkımıza, yurt dışından katılan Beşirili hemşehrilerimize, şehrimizin dört bir yanından katılan konuklarımıza şükranlarımı sunuyorum. Festivalimizin düzenlenmesinde emek sarf eden organizasyon komitesine, sahada gece gündüz demeden çalışan belediye personelimize, destek sağlayan başta Batman Valimiz Ekrem Canalp Beyefendiye ve Batman Milletvekilimiz Ferhat Nasıroğlu Beyefendiye, Beşiri Kaymakamımız Sayın Muhammed Yılmaz Beyefendiye ve tüm bürokratlarımıza, protokol üyelerimize ve tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.Festival programımıza; Valimiz Sayın Ekrem Canalp, Kıymeli Eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Milletvekilimiz Sayın Ferhat Nasıroğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sayın Mehmet Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcıları Sayın Murtaza Ersöz ve Sayın Mustafa Caner Culukar, Kozluk Kaymakamı Sayın Ekrem Güngör, Gercüş Kaymakamı Sayın Muhammed Öztaş, İl Emniyet Müdürü Sayın İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Sayın Albay Cafer Öz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Abdulkadir Özer, Kamu Kurum Yöneticileri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.