Beşiri Belediye Başkanı Alpaslan Karabulut’un Beşiri için doğalgaz sorunu ile ilgili olarak yoğun talep ve girişimleri sonuç verdi.

Başkan Karabulut’un Aksa Doğalgaz Genel Müdürlük yetkileri ile olumlu geçen görüşmeleri sonrası AKSA Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Yusuf Demirtaş Başkan Karabulut’u makamında ziyaret etti. Doğalgazsız kalan dört mahalle ile ilgili olarak doğalgaz sorununu çözüme ulaştırmak için istişarelerde bulunuldu. Beşiri’de devam eden çalışmalarla ilgili olarak inşai faaliyetler, doğalgaz abonelik işlemleri, sektör bazlı basınç testleri ve hanelere gaz arzı üzerine konuşuldu.Daha önce 2028 yılı yatırım programında bile bulunmayan Beşiri, doğalgazsız kalan dört mahalle için Başkan Karabulut’un yoğun talep ve girişimleri neticesinde doğalgaz projesiyle ilgili inşai faaliyetlerin yatırım kısıtlamalarından kaynaklı olarak 2025 yılı yatırım programı içerisine alınıp önümüzdeki yıl içerisinde tüm hanelere doğalgaz erişiminin teslim edilmesi planlanıyor.Belediye Başkanı Karabulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aksa Doğalgaz Genel Müdürlük yetkileri yoğun girişimlerimiz neticesinde ilçemizdeki doğalgazsız kalan dört mahallemizin tüm hanelerine önümüzdeki sene doğalgaz erişiminin tamamen bitmesini hedefliyoruz. AKSA Doğalgaz Genel Müdürlük Yetkililerine ve AKSA Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Yusuf Demirtaş Beyefendiye hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. İlçemize ve mahallelerimize hayırlı olsun.’’ ifadelerini kullandı.