Batman ve ilçelerinin su sorununu çözme ve uzun vadeli su ihtiyacının karşılanması amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan ve projesi yapılan Silvan Barajı’ndan Batman’a cazibeli su sağlayacak ‘Batman İçme suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’ projesi kapsamında Beşiri ilçesi yatırım programı dışında kalmıştı.

Batman Valisi Ekrem Canalp ve Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş ile bir dizi görüşme gerçekleştiren Başkanımız Alpaslan Karabulut’un girişimleri sonuç verdi. Başkanımız Alpaslan Karabulut talep ve yoğun girişimleri sonucunda Beşiri yatırım programına dahil edildi.Silvan Barajı’ndan Beşiri ilçesine cazibeli su sağlanmasıyla uzun vadede Beşiri’de içme suyu başta olmak üzere tarımsal sulama problemleri ve diğer tüm su sorunlarının tamamen çözüleceği öngörülmektedir.

Ayrıca Başkanımız Alpaslan Karabulut, Batman OSB Müdürü Zeynep Akbel ile beraber Batman Valisi Ekrem Canalp’ı makamında ziyaret etti.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanımız; “Gerçekleştirdiğimiz ziyarette, talep ve girişimlerimiz sonucunda Beşiri ilçemizin de yatırım programına dahil edildiği Silvan Barajı’ndan Batman ilimize cazibeli su sağlayacak ‘Batman İçme suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’ ile ilgili yürütülen çalışmalar ve ilçemizin gelişimi ve geleceği için hayata geçirilmesini planlanan yatırımlar kendilerine bilgi akışı sağlayarak fikirlerini aldık. Yanımızda olduğunu hissettiren Sayın Valimiz Ekrem Canalp Beyefendiye ve Vali Yardımcımız Şükrü Alperen Göktaş Beyefendiye ilgi, alaka ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.